Software voor digitale kunst

Als je digitale kunst zelf wilt maken, moet je natuurlijk wel weten welke software voor digitale kunst goed is om te gebruiken. Zodra je dit weet welke software er is en wat het makkelijkste voor jou werkt kun je beginnen om kunst te maken. Er is veel software dat je kunt gebruiken maar in dit artikel worden alleen de betaalde beschreven. Dit komt doordat de betaalde het beste werken. Wil je er liever geen geld aan uitgeven kun je wel gewoon een gratis versie gebruiken of beginnen met een proefweek. Na deze week kost het wel geld. Maar doordat je begint met een proefperiode weet je wel of het iets is wat je wilt gaan gebruiken.

 

Perfect getekend

Met de technologie van nu kun je haarscherpe lijnen tekenen zonder dat de kwaliteit ten onder gaat als je deze gebruikt voor bijvoorbeeld reclame borden of op je telefoon. Je kunt met speciale penselen de mooiste tekeningen maken. Dit kun je doen binnen de app Illustrator op bijvoorbeeld je Ipad. In de app Adobe Capture zet je objecten uit de realiteit om in virtuele objecten. Deze kun je vervolgens importeren naar Illustrator of Fresco om de hoogste kwaliteit te creëren.

 

Digitale apps

Met speciale digitale apps kun je ervoor zorgen dat het net echt lijkt alsof je het hebt geschilderd zonder dat je een computer gebruikt. Dit komt omdat het aanvoelt als echt penselen en de illustratie lijkt alsof het getekend of geschilderd is. Hiervoor kun je Adobe Fresco en Photoshop goed gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld olieverf en waterverf gebruiken om je schilderij nog mooier uit te laten komen. Met Adobe Capture kun je foto’s om laten zetten in kleuren, penselen en texturen. Deze speciale foto’s kun je importeren in Fresco en Photoshop. Je kunt dit overal gebruiken aangezien je deze apps kunt gebruiken op je smartphone, ipad en laptop. Ben je bijvoorbeeld op een mooie plek in Italië, dan kun je de inspiratie die je daar opdoet meteen omzetten in creativiteit.

 

Softwarepakket

Het beste softwarepakket is dus die van Adobe. Binnen dit pakket heb je eerst een proefperiode van 7 dagen en daarna moet je wel betalen. De prijs verschilt per app. Je kutn er ook voor kiezen om het hele pakket aan te schaffen, maar dat is helemaal aan jou natuurlijk.

 

Meer informatie

Wil je meer informatie over software voor het maken van digitale kunst of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.